4 DISC Acticut

Informatie

Deze unieke machine snijdt met roterende schijven door de grond. Deze manier van grond bewerken heeft nogal wat voordelen. Ten eerste is er veel ruimte in het frame. Dit zorgt voor een goede doorlaat en voorkomt verstoppingen. Doordat de schijven licht voorover zijn geconstrueerd gaat de machine ook bij een harde bodem goed de grond in. Het draaien zorgt hierbij ook voor een snijdend effect. Nog een groot voordeel van dit systeem is dat er op extreem minimale diepte kan worden gewerkt. 1 centimeter is mogelijk. In tegenstelling tot de gangbare manieren van grondbewerking is er geen beweging van grond nodig om te schonen en om de grond in te komen.

Doordat de schijven voorover staan en tevens draaien is er ook geen sprake van smeren in de grond.

De diepte van de machine wordt hydraulisch versteld d.m.v. de dieptewielen. Door deze te koppelen aan het eggenframe achter de machine, beweegt deze ook mee als de diepte wordt aangepast.

De stelen van de schijven zijn op een gepatenteerde manier onder veerspanning bevestigd. Hierdoor kunnen ze uitwijken als er een obstakel wordt geraakt.

Indien er heel ondiep wordt gewerkt, en de machine dus extra stabiel moet lopen, kan er met de DTC (dynamische gewichtsoverdracht) extra stabiliteit worden gecreëerd vanuit de hefarmen.

De Acticut is leverbaar in werkbreedtes van 3, 4,50 en 6,20 meter. De buitenste schijven draaien altijd naar binnen toe. Het aandrijven van de schijven gaat hydraulisch. Hiervoor is ongeveer 35 l./ min benodigd.