Flex Weeder

Informatie

De Flex-Weeder is de vol veldse wiedeg van CMN Maskintec A/S. Deze eg is inzetbaar in veel gewassen en ontworpen om met snelheden tot 18 km/u veel capaciteit te hebben. Dit is haalbaar door het ontwerp van de veertanden die recht zijn uitgevoerd. Hierdoor is het haken en trillen van de tanden beperkt en laat de eg het toe om de snelheid te verhogen. De tanden zijn standaard 550 mm lang waardoor er ook in grote gewassen tot 40cm gewied kan worden. Optioneel zijn er ook tanden van 750 mm leverbaar.

Doordat de tandhoek instelbaar van 45 tot 90 graden is, kan de agressiviteit goed afgesteld worden. Doordat de tanden met 90 graden rechtop in de machine staan kunnen deze makkelijk wijken voor het hoofdgewas. Dit samen met de traploze instelbare steunwielen kunt u de diepte goed afstellen.

Standaard is de machine uitgevoerd met spindelverstelling voor de hoek van de tanden. Met de optie CMN Tine-Flow kan dit hydraulisch bediend worden vanuit de trekker cabine. Tine-Flow kan uitgebreid worden met CMN Intelligent-Flow. Hierdoor worden de oliecilinders automatisch gestuurd om de aangegeven tandhoek te behouden. Dit voorkomt een diepte verandering wanneer de grondomstandigheden na lange het werk veranderen.

De CMN Flex-Weeder is leverbaar in de volgende werkbreedtes:

2 meter
3 meter
4 meter
4,5 meter
5 meter
6 meter
7 meter
8 meter
9 meter
10 meter
12 meter

Optioneel is de CMN Flex Weeder ook leverbaar met een Pneumatische zaaimachine om bijvoorbeeld voor onderzaai of doorzaai.