Spike Rotoweeder

Informatie

De Spike Rotoweeder kenmerkt zich door eenvoudige techniek. Een hoge capaciteit, en lage gebruikskosten.
De machine is uitermate geschikt om granen, bieten, bonen, cichorei en vele andere gewassen te wieden.
Ook wordt de bovenlaag van de bodem belucht waardoor de aerobe bacteriën en organismen hun werk beter kunnen doen. De plantengroei wordt hierdoor ook bevorderd.
Het is ook mogelijk om uw oude grasmat te wieden, en veel onkruiden te verwijderen. Door de machine meerdere keren te gebruiken kunt u ook een zaaibed maken voor bijvoorbeeld doorzaaien en/of kruiden.

In andere gewassen zoals granen, mais of bieten is deze machine ook in te zetten.

De spikes zorgen voor een betere doorlaat van hemelwater in de grond. Hierdoor zal bij hevige regenval minder vocht van het land aflopen, en wordt het vocht beter benut in de bodem.

Als de grond door hevige regenval is dicht geslibd kan dit ook aangepakt worden met de Rotoweeder.

Het is eventueel ook mogelijk ook de elementen op het hoofd frame te verschuiven zodat de machine op rijen afstand kan worden aangepast. Ook kunnen er makkelijk elementen verwijderd worden.

De elementen zijn allemaal onafhankelijk geveerd. Alle wielen zijn voorzien van 15 tanden. De wielen zijn dubbel gelagerd, en voorzien van een goede afdichting.

Ook is het middelste element voorzien van een beschermkap zodat de trekker niet beschadigd door rondvliegende kluiten bij een hoge werksnelheid.

De werksnelheid is van 10 tot wel 25 kilmeter per uur.

De machine is hydraulisch opklapbaar naar een transportbreedte van 3 meter. Ook is de Spike uitgerust met een set LED-verlichting.

De Spike Rotoweeder is leverbaar in de volgende werkbreedtes:
6.10 m
8.10 m